вторник, 4 август 2009 г.

Отцепиха ДАНС заради бомба


Част от района пред ДАНС е отцепен заради получен сигнал за бомба. Той е подаден преди 8 часа на телефон 112.

Полицаи забраняват преминаването на пешеходци по тротоара покрай оградата на службата. Всички служители на ДАНС са били помолени да напуснат сградата и двора на структурата.

В момента се извършва проверка на Дирекция "Оперативно техническо осигуряване" (ДОТО) Говорителят на агенцията Зоя Димитрова обясни, че едва ли ще има нормален ритъм на работа днес, въпреки че много от служителите са останали в сградата.

Тя посочи, че те имат доверие на своите колеги от ДОТО, които в момента извършват оглед. Зоя Димитрова не пожела да коментира дали това е провокация във връзка със смяната на ръководството на ДАНС.

"Фактите сочат, че има заплаха за бомба в сградата на ДАНС. Това на мен лично ми се струва твърде невероятно, но не бива да се подценява информацията, която е подадена в МВР и трябва да се действа съгласно разписанията", каза Зоя Димитрова.

Тя добави, че има изключителни мерки за сигурност в сградата на агенцията.

"Винаги има вероятност да има бомба, където и да е. Въпросът е дали има такава", каза тя.

Повечето от служителите са напуснали сградата съобразно инструкциите на МВР, но част от ръководителите начело с още действащия председател на ДАНС Петко Сертов, ръководителя на кабинета, говорителя на ДАНС и други ръководни служители са останали в сградата.

По инструкция сградата трябва да бъде затворена за 24 часа и заради това днешната прощална среща на Петко Сертов със служителите следобед е отложена.

Пред централния вход на ДАНС има струпани полицейски коли.

Actualno.com

0 коментара to “Отцепиха ДАНС заради бомба”

Публикуване на коментар

 

Новини от България Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger