сряда, 13 март 2013 г.

"Наглите" се оказаха невинни

Софийски апелативен съд оправда Ивайло Евтимов за отвличането на Борислав Атанасов, Даниел Димитров за отвличането на Георги Георгиев и Васил Маникатов, за едното отвличане като помагач апелативният съд оправда и Любомир Димитров.
САС призна за невинни и Прокопи Прокопиев и Ивайло Евтимов за обвинението, че са действали в съучастие в отвличането на същите двама. Подсъдимите обаче продължават да имат присъди, тъй като те са осъдени на първата инстанция и за други отвличания. Ивайло Евтимов – Йожи, Прокопи Прокопиев – Културиста и Даниел Димитров - Релето получиха през април миналата година по 18 години затвор, Любомир Димитров - Гребеца получи 15 години затвор.
Тогава съдът оправда четирима от 8-те в групата за отвличанията, като намери доказателства за 12 от общо 13 отвличания.
През април миналата година съдът присъди години затвор за всяко едно от отвличанията на виновните. Така общо натрупаните години за Ивайло Евтимов са 130 години, за Прокопи Прокопиев – 125, за Даниел Димитров – 110 години, за Любомир Димитров – 76 години. Единственият, за чието отвличане не бяха признати виновни е Румен Гунински. САС не намери доказателства за още три отвличания и измени присъдата на четиримата осъдени в тази им част.
Апелативният съд потвърди присъдите на подсъдимите в останалата част. Присъдата прочетена днес е била подписана с особено мнение на председателят на състава Мария Митева, която смята, че по делото има процесуални нарушения и трябва да се върне за ново разглеждане. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Actualno.com

0 коментара to “"Наглите" се оказаха невинни”

Публикуване на коментар

 

Новини от България Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger