събота, 11 август 2012 г.

Заловиха 8 килограма хероин

Наркотикът, открит в специално изработен автомобилен тайник, влязъл в страната в четвъртък от Турция през ГКПП-Лесово, а колата, била пропусната от митничарите, за да се стигне до поръчителя на пратката, обявиха директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев и началникът на териториално звено на БОП Калин Явашев.

Задържан е шофьорът на колата Стойко Чернаков, на 22 години от село Тулово. Полицаите проследили пътя на автомобила, марка "Нисан", от граничния пункт в ямболското село Лесово, недалеч от Тулово, но провели акцията си по-късно, за да проследят и другите от групата. Така в ареста попаднали още 58-годишният Борис Димитров от Стара Загора и Неделчо Минчев, на 28 години също от Стара Загора и 51-годишният Веселин Вълчев, който след първоначалния разпит е преминал в качеството на свидетел. Хероинът е открит след почти пълното разглобяване на тайника, намиращ се в ауспуха на колата. В откритите 16 пакета хероинът е с висока чистота - между 40% и 60%. Стана ясно, че по цени на съдебната система, дрогата е на стойност близо 1 милион лева.

С обвинения за незаконно притежаване на особено опасни упойващи средства в ареста за срок от 72 часа остават Димитров и Минчев, както и шофьорът Стойчо. Борис Димитров и Неделчо Минчев са стари познати на криминалистите - и двамата имат множество криминални прояви, включително и изтърпени осъдителни присъди за трафик на дрога. С най-дълъг стаж е Борис Димитров, който през 2007 година е задържан с 29 килограма хероин, за което е бил осъден на 4 години и 6 месеца затвор, припомни старши комисар Алекси Алексиев.

Според полицията най-вероятно Борис и Неделчо се запознали при престоя си в затвора, като и двамата излезли оттам предсрочно през 2010 година. Предстои да се изясни дали двамата старозагорци не са участвали и в други аналогични "трансфери". Според старши комисар Алексиев, Борис Димитров е солов играч на наркопазара, като през годините се "утвърдил" като независим от големите групировки.

По случая в териториално звено БОП-Стара Загора е образувано досъдебно производство. Очаква се искането за налагането на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" да бъде гледано в понеделник (13 август).

0 коментара to “Заловиха 8 килограма хероин”

Публикуване на коментар

 

Новини от България Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger