петък, 7 август 2009 г.

2,5 години лишаване от свобода условно за Горсов


Съдът призна за виновен Красимир Горсов. Присъдата е 2 години и половина лишаване от свобода условно. Горсов трябва да заплати и сумата от 132 287 лв. от дарителската сметка за лечението на дъщеря му.

По-рано днес подсъдимият Красимир Горсов поиска да бъде признат за невинен от съда и помоли за справедлива присъда.

Според защитата Горсов има чисто съдебно минало. Това, че той е бил засичан в игрални зали, е вследствие на стреса, който е изживял след инцидента с дъщеря му Мануела Горсова, твърдят защитниците, информира агенция Фокус.

Според адвокатите, няма преки доказателства за това, че Горсов е изразходвал пари от сметката за лечението на дъщеря му за залагания.

Прокурорът по делото заяви, че Горсов има съставен акт за шофиране в нетрезво състояние. Обвинителят припомни, че именно шофиране в нетрезво състояние от страна на Максим Стависки е станало причина за тежкия инцидент, при който пострада дъщерята на Горсов.

"Къде е моралът, за който говорим", попита прокурорът по делото. Освен това той иска Горсов да бъде осъден на 300 лева глоба, както и да плати изцяло граждански иск, предявен по делото.

С мотива, че Красимир Горсов се е подиграл с обществото, което е събрало пари за дъщеря му Мануела, прокуратурата поиска той да бъде осъден на две години лишаване от свобода.

Горсов е подсъдим за това, че 27 пъти нерегламентирано е теглил пари от сметката на дъщеря си Мануела Горсова, парите от която били предназначени за нейното лечение. Сумата, с която Горсов е злоупотребил, според прокуратурата е повече от 130 000 лева. Като свидетел по делото бе заличена съпругата на Горсов и майка на Мануела - Диана, която и днес не дойде в съда. Макар да беше разпоредено принудителното й довеждане, съдебна охрана не могла да открие Горсова. Според съда такова поведение не може да бъде толерирано, тъй като за Мануела днес е бил осигурен реанимационен екип от Великотърновската болница, за да се грижи за нея.

Защитата на Горсов твърди, че няма нито един свидетел, който да е видял как подсъдимият е теглил пари от банка и именно с тези средства е ходил в игрални зали. Освен това голяма част от парите, които Горсов е теглил от сметката на дъщеря си, според защитата са били ползвани за самолетни билети, хотелски престой в Израел, телефонни разговори, дори за пране на дрехи, които Диана Горсова и съпругът й са носили, докато са били в Израел.

Коментари

"Бях осъден по това дело преди то да е започнало", каза Красимир Горсов след произнасянето на присъдата от Софийски районен съд, според която той е осъден условно на две години и половина лишаване от свобода.

Прокурорът по делото Димитър Петров каза, че не е съгласен с присъдата и ще протестира пред съда.

0 коментара to “2,5 години лишаване от свобода условно за Горсов”

Публикуване на коментар

 

Новини от България Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger